Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як заповнити реквізит «Призначення платежу» платіжного доручення при сплаті податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску?

, опубліковано 09 листопада 2021 о 13:14

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків зветає увагу платників на правильність заповнення реквізитів в платіжних документах. Неправильне заповнення платіжного документа призводить до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету.

Сплату податкових зобов’язань до бюджету регламентує наказ МФУ від 24.07.2015 № 666 (зі змінами) «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на не бюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок» (далі – Порядок).

У разі сплати податкового боргу або заборгованості з єдиного внеску (ЄВ), під час заповнення банківських розрахункових документів у реквізитах у полі «Призначення платежу», платники податків мають зазначати код виду сплати «140» - надходження до бюджету у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки.

Зокрема, згідно з п. 1 Порядку реквізит «Призначення платежу» розрахункового документа заповнюється таким чином:

- поле №1 – друкується службовий код (знак) «*»;

- поле №2 – друкується розділовий знак «;» та код виду сплати («140» – надходження до бюджету у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки);

- поле №3 – друкується розділовий знак «;» та податковий номер платника податків;

- поле №4 – друкується розділовий знак «;» та роз’яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі (бажано вказувати в цьому полі контактний (мобільний) телефон для оперативного вирішення питань, які можуть виникати в процесі зарахування платежів);

- у полі №5 – друкується розділовий знак «;», поле не заповнюється;

- у полі №6 – друкується розділовий знак «;», поле не заповнюється;

- у полі №7 – друкується розділовий знак «;», поле не заповнюється.

Про наявність чи відсутність податкового боргу платники податків також можуть дізнатись скориставшись персональним Електронним кабінетом в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділу «Допомога». Вхід до кабінету здійснюється за посиланням:

https://cabinet.tax.gov.ua.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»