Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На допомогу армії великий бізнес Північного міжрегіонального управління сплатив 355 мільйонів гривень

, опубліковано 28 вересня 2021 о 16:15

Як повідомив заступник начальника Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Валерій Любічев, протягом січня-серпня 2021 року підприємства, які обслуговуються в управлінні, сплатили 355 млн грн військового збору.

«Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то надходження військового збору зросли на 8,5 %, або на 28 млн грн. Зокрема, в серпні поточного року сплачено 44 млн грн цього збору», - розповів Валерій Любічев.

Також він нагадав, що нарахування, утримання та сплата (перерахування) військового збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 168 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для податку на доходи фізичних осіб, за ставкою 1,5 % від об’єкта оподаткування.

У разі, якщо податковий агент нараховує, але не виплачує (не надає) платнику податку дохід, то військовий збір, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає перерахуванню до бюджету податковим агентом у строки, встановлені ПКУ для місячного податкового періоду, тобто не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

https://atn.ua/ekonomika/krupnyy-biznes-harkova-uplatil-355-millionov-voennogo-sbora