Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства Північного міжрегіонального управління ДПС збільшили декларування податку на прибуток на 3 мільярди гривень

, опубліковано 11 серпня 2021 о 16:21

Податок на прибуток підприємств є одним з важливих джерел наповнення бюджету.

Підводячи підсумки кампанії декларування податку на прибуток та проведеної за цим напрямком роботи, начальник  Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Галина Феденко повідомила, що за результатами І півріччя 2021 року платниками задекларовано 5,6 млрд грн податку на прибуток.

«Варто відзначити, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається адекватне зростання нарахованого податку на 115 % (або на 3 млрд. гривень) при рості отриманих доходів на 24% (або на 39,5 млрд гривень). Зокрема, за ІІ квартал 2021 р. задекларовано найбільші нарахування податку на прибуток – 3,2 млрд. гривень. Це більше на 686 млн. гривень або на 28% у порівнянні з І кварталом 2021 р., та на 1,7 млрд гривень або на 111% - у порівнянні з ІІ кварталом 2020 р.», - повідомила керівник управління.

Крім того, за результатами І півріччя 2021 року зі стану збитковості (в порівнянні з 1 кварталом 2021 роком) вийшло 9 підприємств, якими задекларовано до сплати 25,0 млн гривень податку на прибуток.

Коефіцієнт податкової ефективності по прибутковим суб’єктам господарювання склав 3,02% та збільшився в порівнянні з минулим роком на 1,24 відс. пункти (темп росту - 170%).

Найбільші суми з податку на прибуток до сплати задекларували підприємства видобувної галузі, виробництво та торгівля тютюновими виробами,  машинобудування та металообробки, надання поштових послуг: ПРАТ «Полтавський ГЗК», ТОВ «Єристівський ГЗК», ПРАТ «Філіп Морріс Україна», ПАТ «ДЖЕЙ ТІ ІНТЕРНЕШНЛ Україна», ПРАТ «А/Т ТЮТЮНОВА КОМПАНІЯ «В.А.Т.- ПРИЛУКИ», АТ «ДЖЕЙ ТІ ІНТЕРНЕШНЛ КОМПАНІ Україна», ПРАТ «НКМЗ», ТОВ "НОВА ПОШТА".

«Це все – результат як сумлінного ставлення платників до обов’язку щодо сплати податків, так і постійного податкового супроводження підприємств, зустрічей з керівниками підприємств в он-лайн режимі, під час яких обговорювались питання щодо фінансово-господарської діяльності і перспективи розвитку підприємств, ціноутворення по непрямих контрактах і трансферного ціноутворення, формування фінансових і інших операційних витрат тощо», - зазначила Галина Феденко.