Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від погашення податкового боргу платників Північного міжрегіонального управління ДПС до бюджету надійшло 323,9 мільйонів гривень

, опубліковано 11 серпня 2021 о 15:51

Протягом січня – липня 2021 року за результатами заходів із погашення податкового боргу, вжитих у Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, до зведеного бюджету надійшло 323,9 млн. грн. З початку поточного року податковий борг зменшено на 18,0 млн. грн. в тому числі в липні - 16,0 млн. грн.

Про це повідомила заступник начальника Північного міжрегіонального управління Тетяна Самойленко.

"Одним із важливих напрямків роботи управління є скорочення податкового боргу та збільшення надходжень як до державного бюджету так і до місцевого бюджету. З початку 2021 року податковий борг до місцевого бюджету скоротився на 6,1 млн. грн.., в тому числі в липні – 4,6 млн.грн. Крім того, за відповідний період забезпечено погашення заборгованості з єдиного внеску на суму 8,0 млн. грн. У загальній сумі податкового боргу найбільшу питому вагу складає податковий борг підприємств комунальної власності – 414,2 млн.грн.", - повідомила податківець.

Північним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків проводиться робота по відпрацюванню податкового боргу економічно-активних підприємств великих платників податків.

Так, в липні 2021 року за результатами робочої зустрічи з керівниками комунальних підприємств м. Харкова до Зведеного бюджету забезпечено надходження коштів в сумі 25,3 млн.грн. в рахунок погашення податкового боргу та скорочено податковий борг на суму 18,1 млн.грн.

Упродовж січня – липня 2021 року до судових органів направлено та на даний час знаходиться на розгляді позови про стягнення боргу на суму 653,9 млн.грн.

"Усі платники зобов’язані сумлінно виконувати вимоги чинного законодавства, своєчасно сплачувати податки та не допускати виникнення податкового боргу", - заувжила Тетяна Самойленко.