Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від великого бізнесу до місцевого бюджету надійшло понад мільярд гривень

, опубліковано 14 червня 2021 о 15:38

За п’ять місяців 2021 року до місцевих бюджетів великим бізнесом, який знаходиться на обліку в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, було сплачено 1 млрд 40 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата зросла на 58,3%, що у грошовому виразі становить 383 млн грн.

Про це повідомила начальник Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Галина Феденко.

«Питання щодо стану формування дохідної частини місцевих бюджетів, бюджетів  територіальних громад, а також пошуку резервів їх наповнення є одним з пріоритетних напрямків роботи податкової служби», - наголосила податківець.  

Так у січні-травні місцевий бюджет отримав 458,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з минулорічними надходженнями зростання становить 20,8%, або 79,1 млн грн.

У 2,4 рази збільшились надходження з податку на прибуток підприємств, які склали 484 млн грн.

Протягом січня-травня 2021 року великим бізнесом було сплачено 70,5 млн грн земельного податку, що на 49% більше минулорічного показника, та 4,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 51% перевищує сплату за аналогічний період 2020 року.

Крім того, від великого бізнесу до місцевого бюджету надійшло 9,4 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

«Покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів та налагодження ефективної співпраці між податковою службою та органами влади на місцях є тими складовими, реалізація яких забезпечить громади додатковими фінансовими ресурсами, дасть поштовх для їх соціального та економічного розвитку», зазначила Галина Феденко.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

 

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua