Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Деякі питання порядку заповнення додатку до 6 до декларації акцизного податку

, опубліковано 14 червня 2021 о 09:54

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що відповідно п.п.212.1.11. п.212.1. ст. 212 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) затверджено, що платником акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є особа - суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів.

Підпунктом 212.3.1 1. Пункту 212.3. статті 212  ПКУ передбачено, що особи - суб'єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов'язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність. Строки подання декларації акцизного податку встановлено пунктом 223.2. статті 223 ПКУ. Порядок заповнення декларації затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23.01.2015 № 14 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок).

Так, згідно пункту 10 вищезазначеного Порядку,  Додаток 6 "Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів" заповнюється під час здійснення роздрібної торгівлі пивом, алкогольними напоями, тютюновими виробами, тютюном та промисловими замінниками тютюну, окремо для кожної адміністративно-територіальної одиниці, у межах якої знаходяться місця здійснення реалізації підакцизних товарів з обов'язковим зазначенням відповідного коду органу місцевого самоврядування за КОАТУУ.

Суб’єкти господарювання, які мають пункти роздрібного продажу підакцизних товарів на території декількох населених пунктів, що входять до складу територіальної громади, яка належить до контролюючого органу за основним місцем обліку платника та за не основним місцем обліку платника, подають Декларацію та заповнють один додаток 6 до декларації із зазначенням   КОАТУУ , де вказуються всі обсяги продажу підакцизних товарів та податкові зобов’язання , при цьому в додатку 10 до Декларації платник зазначає нарахування акцизного податку в розрізі кожного коду КОАТУУ, який був до об’єднання територіальної громади.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

 

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua