Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від великого бізнесу Північного міжрегіонального управління до місцевого бюджету надійшло понад 700 мільйонів гривень

, опубліковано 17 травня 2021 о 19:13

За чотири місяці 2021 року до місцевих бюджетів великим бізнесом, який знаходиться на обліку в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, було сплачено 712 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата зросла на 45,1%, що у грошовому виразі становить 221,4 млн грн.

Про це повідомила начальник Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Галина Феденко.

«Місцеві податки та збори – це основа фінансової стабільності та розвитку територіальних громад, а наповнення місцевих бюджетів є одним з пріоритетних напрямків роботи податкової служби», - наголосила податківець.  

Найбільше місцевий бюджет отримав від оподаткування доходів фізичних осіб - 376 млн грн. Порівняно з минулорічними надходженнями зростання становить 21,2%, або 65,7 млн грн.

Також у 2,1 рази збільшились надходження з податку на прибуток підприємств, які склали 260 млн грн.

Протягом січня-квітня 2021 року великим бізнесом було сплачено 57 млн грн земельного податку, що на 46,6% більше минулорічного показника, та 4,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 51,3% перевищує сплату за аналогічний період 2020 року.

Крім того, від великого бізнесу до місцевого бюджету надійшло 7,3 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.

«Одним з резервів наповнення місцевих бюджетів є легалізація трудових відносин. Тож Держпраці при взаємодії з державними органами з метою протидії неоформленій зайнятості розроблено Національний план спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, - зауважила Галина Феденко, - Важливо, щоб податкові агенти, які використовують найману працю, але трудові договори не укладають, не сплачують податки та єдиний соціальний внесок, розуміли усі ризики та наслідки порушення вимог законодавства про працю».