Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Останні зміни в податковому законодавстві – спільний вебінар ДПС та АППУ

, опубліковано 18 вересня 2024 о 15:37

Представники ДПС та Асоціації платників податків України продовжують практику проведення спільних розʼяснювальних вебінарів для платників. Темою сьогоднішньої зустрічі стали останні зміни в податковому законодавстві.

Представники ДПС розʼяснили окремі питання застосування режиму звільнення від оподаткування податком на додану вартість, встановленого п. 197.15 статті 197 Податкового кодексу України. Мова йшла про звільнення від оподаткування операцій з постачання будівельно-монтажних робіт з будівництва доступного житла та житла, що будується за державні кошти.

Також було поінформовано про скорочення термінів проведення перевірок з питань правомірності декларування сум ПДВ до бюджетного відшкодування для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.

Обговорили учасники і новації щодо податку на майно, у тому числі, сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю. Акцентували увагу податківці і на нових можливостях Електронного кабінету платника, зокрема, розʼяснили окремі функції та сервіси.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.