Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Північному міжрегіональному управлінні відбулась робоча зустріч

, опубліковано 20 червня 2024 о 09:26

В Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків відбулась робоча зустріч начальника Північного міжрегіонального управління Галини Феденко з Головою правління ТВ ВГО «Асоціація платників податків України» в Харківській області Володимиром Швадченко.

Під час заходу розглянули актуальні питання стосовно окремих норм податкового законодавства, які діють на період дії воєнного стану.

В ході зустрічі надано відповіді на практичні питання щодо вирішення окремих ситуацій.

Зокрема обговорено основні зміни, які були внесені до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника. Такі зміни запроваджені постановою КМУ від 13 червня 2024 року № 703.

Акцентовано увагу, що платник за бажанням може брати участь особисто або через свого представника у розгляді матеріалів скарги в режимі відеоконференції для надання усних пояснень.

В свою чергу, Володимир Швадченко звернув увагу на важливість співпраці для встановлення зворотного зв'язку з платниками податків у ході проведення роз'яснювальної кампанії.

Галини Феденко повідомила, що для оперативної комунікації з платниками податків в Північному міжрегіональному управлінні діє комунікаційна податкова платформа (nvp.ikc@tax.gov.ua). Також отримати роз’яснення можна за телефонами «гарячих ліній», розміщених на субсайті міжрегіонального управління за посиланням https://nvp.tax.gov.ua/kontakti/, та сторінці facebook за посиланням  https://www.facebook.com/tax.nvp та у Контакт-центрі ДПС.

Галина Феденко зазначила, що Північне міжрегіональне управління використовує всі наявні канали комунікації для роз’яснення податкових новацій та надання фахової допомоги платникам податків, завжди відкрито до конструктивного діалогу і співпраці з бізнес-асоціаціями та громадськими організаціями.

Працюємо на Перемогу!