Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники отримали відповіді на запитання щодо місцевих та екологічного податків

, опубліковано 30 травня 2024 о 12:30

Під час «гарячої лінії» з платниками податків завідувач сектору адміністрування ресурсних, місцевих податків і зборів Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Людмила Майорова надала відповіді на актуальні питання щодо декларування податкових зобов’язань з плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної  ділянки, за 2024 рік та екологічного податку.

Яким чином застосувати пільги з місцевих податків платниками у місті Харкові?

Рішенням Харківської міської ради від 30.04.2024 №564/24, яке обов’язкове до виконання усіма СГ Харкова, за період з 01 квітня 2024 року по 30 червня 2024 року встановлено ставки земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної  ділянки, на рівні 0 відсотків, а також надано пільгу в розмірі 100 відсотків шляхом зменшення податкового зобов’язання після нарахування орендної плати за користування земельними ділянками комунальної форми власності.  

Тож таким СГ необхідно подати уточнюючу Податкову декларацію до зменшення податкового зобов’язання за період з 01 квітня 2024 року по 30 червня 2024 року.

Який код території територіальної громади за КАТОТТГ зазначається в податкових деклараціях з плати за землю та податку на нерухоме майно платниками, які обліковуються в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з ВПП, за об’єкти оподаткування, що розташовані у місті Харкові? 

У податкових деклараціях зазначається код за КАТОТТГ території територіальної громади, повноваження якої розповсюджуються на адміністративно-територіальні одиниці, на території яких розташовані об’єкти оподаткування. 

Зокрема, великі платники податків зазначають код UA63120270000028556, що відповідає «Третьому рівню» Кодифікатора.

Як визначаються обсяги викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення?

На підставі даних, отриманих при проведенні інвентаризації видів та обсягів забруднюючих речовин, або зазначених у техпаспорті обладнання.

При цьому відповідно до п. 250.12 ст. 250 Податкового кодексу України правильність визначення платником екологічного податку фактичних обсягів викидів стаціонарними джерелами забруднення належить до компетенції Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.