Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що означає поняття тип ПРРО «Стаціонарний», «Пересувний», «Каса самообслуговування» з метою заповнення розділу 4 заяви за ф. № 1-ПРРО?

опубліковано 26 вересня 2023 о 12:13

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що поняття тип програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) «Стаціонарний» означає, що такий ПРРО встановлений на конкретну господарську одиницю та використовується за адресою, зазначеною в реєстраційній Заяві за ф. № 1-ПРРО.

Поняття тип програмного реєстратора розрахункових операцій «Пересувний» означає, що такий ПРРО зареєстрований на конкретну господарську одиницю (наприклад автомобіль, автокафе, авторозвозки, низькотемпературні лотки-прилавки, тощо), але може використовуватися на всій території України.

Поняття тип програмного реєстратора розрахункових операцій «Каса самообслуговування» означає, що такий ПРРО встановлений на конкретну господарську одиницю та використовується за адресою, зазначеною в реєстраційній Заяві за ф. № 1-ПРРО, при цьому його застосування не передбачає залучення касира (наприклад платіжний термінал).

 

Нагадуємо, що на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням http://zir.tax.gov.ua функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) який надає можливість платникам податків отримати відповіді на запитання щодо застосування РРО та ПРРО.

Для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють комунікаційні податкові платформи

Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній»  та у Контакт-центрі ДПС .

Крім того, на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування.