Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання звітності для цілей податкового контролю за трансфертним ціноутворенням

, опубліковано 19 вересня 2023 о 11:32

Північне  міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що 02.10.2023 року спливає строк подання звітності для цілей податкового контролю за трансфертним ціноутворенням за 2022 рік відповідно до пп. 39.4.2 п.39.4. ст.39 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). 

Так, платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов'язані подавати до 1 жовтня року, що настає за звітним, звіт про контрольовані операції.

Платники податків, які є учасниками відповідної міжнародної групи компаній та у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов'язані подавати до 1 жовтня року, що настає за звітним, повідомлення про участь у міжнародній групі компаній.

Оскільки у 2023 році граничний строк подання звіту про контрольовані операції та повідомлення про участь у міжнародній групі компаній припадає на вихідний день, то відповідно до п. 49.20 ст. 49 ПКУ останнім днем строку вважається 02.10.2023 року. 

Крім того, відповідно до пп. 39.4.3 – 39.4.5 п.39.4. ст.39 ПКУ платники податків, що здійснюють контрольовані операції, повинні складати та зберігати документацію з трансфертного ціноутворення за кожний звітний період.

На запит центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, платники податків протягом 30 календарних днів з дня отримання запиту подають документацію з трансфертного ціноутворення щодо контрольованих операцій, зазначених у запиті. Документація з трансфертного ціноутворення подається платником податків до контролюючого органу, зазначеного у запиті.

Запит надсилається не раніше 1 жовтня року, що настає за календарним роком, в якому таку контрольовану операцію (операції) було здійснено.