Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації податкового законодавства щодо застосування та реєстрації РРО/ПРРО розглянуто під час зустрічі у ЦНАП Холодногірського району

, опубліковано 15 вересня 2023 о 17:15

З метою дотримання вимог законодавчих актів у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій Північним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків проводиться інформаційно-роз'яснювальна кампанія щодо новацій податкового законодавства. 

Під час зустрічі у ЦНАП Холодногірського району міста Харкова за участі першого заступника голови адміністрації району Євгенії Лункаш податківці розповіли про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України №265 «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» відповідно до Закону  України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Під час зустрічі було повідомлено про заборону з 01.08.2023 використання ПРРО у період відсутності зв'язку між ПРРО та фіскальним сервером контролюючого органу без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів.
Фахівці Північного міжрегіонального управління звернули увагу, що відображення виторгів у повному обсязі за допомогою РРО/ПРРО сприяє збільшенню наповнення місцевого бюджету, забезпеченню стабільної економіки та соціальних виплат у місті. 
Інформаційні матеріали щодо новацій Закону № 3219-ІХ в частині застосування та реєстрації РРО/ПРРО розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України та субсайті Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП. Для оперативної комунікації з бізнесом в Північному міжрегіональному управлінні діє комунікаційна податкова платформа (nvp.ikc@tax.gov.ua).