Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч із Полтавською асоціацією бізнесу: Податкові зміни та питання застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 01 вересня 2023 о 14:43

Відбулась робоча зустріч з представниками Полтавської асоціації бізнесу за участі начальника Полтавського відділу адміністрування підприємств Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Ольги Карабінської. 

Під час заходу учасники обговорили податкові новації, запроваджені з 01.08.2023 року Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування у період дії воєнного стану», які не збільшують податкове навантаження на платників податків, а лише повертають на довоєнну систему оподаткування.

Начальник Полтавського відділу адміністрування підприємств особливу увагу приділила вимогам щодо здійснення розрахункових операцій та відновленню відповідальності за порушення законодавства в частині застосування РРО/ПРРО.

Вона нагадала присутнім, що суб’єкти господарювання можуть обрати класичний або програмний реєстратор розрахункових операцій. На сайті Державної податкової служби України розміщено безкоштовне програмне забезпечення ПРРО - https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.      

Окремо зупинилась на особливостях використання Електронного кабінету та чат-боту «StopViolationBot», можливості уточнення податкових зобов’язань без сплати 3% штрафу, порядку формування плану-графіку проведення документальних планових перевірок.

Ольга Карабінська звернула увагу, що для оперативного обміну інформацією з інститутами громадянського суспільства та бізнес-асоціаціями в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків діє комунікаційна податкова платформа nvp.ikc@tax.gov.ua.