Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС затверджено Методику проведення перевірки достовірності, повноти нарахування та сплати податку на додану вартість.

, опубліковано 26 червня 2023 о 15:52

  Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що з метою належної організації контрольно-перевірочних заходів осіб, які зареєстровані або підлягають реєстрації як платники податку на додану вартість Державною податковою службою України Наказом від 09 червня 2023 року за № 446 затверджено Методику проведення перевірки достовірності, повноти нарахування та сплати податку на додану вартість.

  Даною методикою передбачено послідовність виконання конкретних дій посадовими особами контролюючих органів для отримання доказів у ході документальної перевірки суб’єкта господарювання з метою встановлення своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на додану вартість.

  Рекомендовано порядок проведення перевірки, який зокрема включає питання дотримання вимог щодо складання і подання звітності з податку на додану вартість, формування податкових зобов’язань, податкового кредиту та  повноти декларування податку на додану вартість.

  Наведено перелік питань, які рекомендовано досліджувати та аналізувати в ході перевірки, алгоритм зіставлення даних, які задекларовані платником у податковій звітності з даними ЄРПН, ІКС ДПС та ІКС Держмитслужби.

  Надано рекомендації щодо документування результатів проведення документальної перевірки з податку на прибуток, процедури та дії осіб, що здійснюють перевірку і порядок відображення результатів проведення перевірки ризикових суб’єктів господарювання у підсистемі «Податковий аудит» ІКС «Податковий блок».

  Методика має роз’яснювальний та інформаційний характер, не є вичерпною і може змінюватися та/або доповнюватися.

  З Наказом ДПС від 09 червня 2023 №446 можна ознайомитись тут.