Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн-зустріч з бізнесом щодо обговорення податкових змін

, опубліковано 12 травня 2023 о 09:49

В Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків проведено конференцію в онлайн-форматі з представниками великого бізнесу у межах Комунікаційної податкової платформи.

Темою зустрічі було обговорення змін податкового законодавства відповідно до Закону України від 11.04.2023 №3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Так, Законом № 3050-IX викладено у новій редакції підпункти 69.14 – 69.16 та 69.22 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» щодо нарахування та сплати:

- земельного податку, 

- орендної плати, 

- загального мінімального податкового зобов’язання, 

- екологічного податку, 

- податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.    

Начальник управління податкового адміністрування Світлана Красна    звернула увагу платників на те, що внесені зміни дозволяють не нараховувати та не сплачувати податкові зобов’язання із зазначених податків за об’єкти оподаткування, що розташовані лише на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України. Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, визначається у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку.

Під час конференції податківці відповіли на запитання учасників та надали практичні поради платникам. 

Такі заходи допомагають швидко доводити до відома платників законодавчі зміни та бути постійно на інформаційному зв’язку з бізнесом.