Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якщо резидент Дія Сіті не відповідає критеріям, встановленим статтею 5 Закону України від 15.07.2021 № 1667-IX «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», чи має він право на статус резидента Дія Сіті – платника податку на прибуток на особли

, опубліковано 15 березня 2023 о 17:37

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що за повідомленням Державної податкової служби України, резидентом Дія Сіті може бути юридична особа, що відповідає певним вимогам (ст. 5 Закону України від 15.07.2021 № 1667-IX «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», далі – Закон № 1667) та звернулася до уповноваженого органу із заявою (ст. 4 Закону № 1667). 

Водночас незалежно від дати внесення до реєстру Дія Сіті запису про втрату платником податку статусу резидента Дія Сіті платник податку, який був резидентом Дія Сіті – платником податку на особливих умовах, зобов'язаний перейти до сплати податку на прибуток підприємств на загальних підставах, починаючи з першого числа року, наступного за податковим (звітним) роком, в якому резидентом Дія Сіті не дотримано вимоги, що сума кваліфікованого доходу юридичної особи, отриманого за перших три календарних місяці, наступні за календарним місяцем, в якому юридичною особою набуто статус резидента Дія Сіті, становить не менш як 90 відсотків суми її загального доходу за такий період, а сума кваліфікованого доходу, отриманого за кожен календарний рік перебування у статусі резидента Дія Сіті, становить не менш як 90 відсотків суми загального доходу юридичної особи за той самий період (за наявності загального доходу) (п.п. 137.10.8  п. 137.10 ст. 137 Податкового кодексу України).