Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи можна подати виправлену декларацію або іншим чином виправити інформацію, зазначену в декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування?

, опубліковано 13 березня 2023 о 14:47

 

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє про розміщення на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції інформації, що виправлену декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, можна подати  впродовж 7 днів після подання декларації, але не більше 3 разів (ч. 4 ст. 45 Закону України від 14.10.2014 №1700-VII  «Про запобігання корупції» (із змінами).

Для цього не треба звертатися до Національного агентства. Слід натиснути кнопку «Подати виправлену декларацію», яка є активною упродовж відповідного строку в персональному електронному кабінеті суб’єкта декларування у полі поданої декларації.

Після спливу цього строку подати декларацію з достовірними відомостями (виправлену) можливо лише за результатами проведеної Національним агентством повної перевірки декларації.

Попри це, якщо суб’єкт декларування виявив у декларації недостовірні відомості після 7-денного строку, він може звернутися до Національного агентства через персональний електронний кабінет. Для цього необхідно створити нове повідомлення у вкладці «Мої повідомлення». Слід деталізовано описати виявлені неточності або помилки, пояснити причини зазначення недостовірних відомостей, додати підтвердні документи (за наявності).