Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес сплатив до бюджету понад мільярд гривень податку на доходи фізичних осіб

, опубліковано 25 січня 2023 о 13:41

У 2022 році від великого бізнесу, який перебуває на обліку в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, до бюджету сплачено 1 мільярд 122 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомила начальник Північного міжрегіонального управління Галина Феденко.

Із загальної суми сплаченого ПДФО 235,7 мільйонів гривень надійшли до державного бюджету. Решту суми, а це 886,7 мільйонів гривень спрямовано до бюджетів місцевих громад.

Варто зазначити, що у грудні 2022 року великим бізнесом було сплачено 123,6 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 30,8 мільйонів гривень (на 33,2%) перевищує показник листопада 2022 року.

Дякуємо великому бізнесу за високу відповідальність та сумлінне ставлення до сплати податків!

Нагадуємо, що податок на доходи фізичних осіб сплачується податковими агентами під час виплати оподатковуваного доходу платнику податку або у разі виплати доходу готівкою з каси чи у негрошовій формі, протягом трьох банківських днів з дня, що настає за днем такого нарахування (виплати, надання).

Якщо оподатковуваний дохід нараховано, але не виплачено, податок на доходи фізичних осіб підлягає перерахуванню до відповідного бюджету податковим агентом у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Законодавством встановлено, що у 2023 році мінімальна заробітна плата за місяць становитиме 6700 гривень, а прожитковий мінімум на одну працездатну особу – 2684 гривні.