Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

СМКОР: таблиці даних та ризиковість платників», – вебінар ДПС та Ради бізнес-омбудсмена

, опубліковано 07 грудня 2022 о 17:45

Державна податкова служба України та Рада бізнес-омбудсмена продовжили тему СМКОР під час чергового вебінару для представників бізнесу та інститутів громадянського суспільства. Цього разу спікери розповіли про таблиці даних та ризиковість платників.

Учасників поінформували про те, хто має подавати таблиці даних платника ПДВ, а також про застосування пункту 8 критеріїв ризиковості платника податку. Були розглянуті ТОП-3 головні причини неврахування таблиць даних платника податку та ТОП-3 головні причини віднесення платників до переліку ризикових, зокрема, наявність ризикових контрагентів при придбанні та реалізації товарів (робіт/послуг), поняття визначення їх частки в загальному обсязі придбання/реалізації, рівень забезпеченості трудовими ресурсами в умовах воєнного стану.

Роз’яснили представники ДПС і шляхи з’ясування платниками фактичних причин неприйняття таблиць/віднесення до переліків ризикових і подолання встановлених ризиків.

Під час вебінару податківці відповіли на запитання платників, розглянули окремі випадки та надали роз’яснення з найбільш поширених питань. Зокрема, представники Ради бізнес-омбудсмена акцентували увагу на роботі комунікаційних податкових платформ, які ефективно вирішують питання платників.