Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни в Порядку зупинення реєстрації ПН/РК розповіли в Північному міжрегіональному управлінні ДПС

, опубліковано 04 листопада 2022 о 17:54

Сьогодні в Північному міжрегіональному управлінні ДПС  по роботі з великими платниками податків проведено зустріч у режимі он-лайн з Головою Територіального відділення ВГО АППУ у Харківській області Володимиром Швадченко.

Головна увага присутніх була приділена змінам, внесеним постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1154 до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165, які набули чинності 14 жовтня 2022 року.

Також під час зустрічі обговорили алгоритм дій платників податку на додану вартість у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, детально зупинившись на порядку подання повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо ПН/РК, реєстрацію яких зупинено, та порядку заповнення таблиці даних платника податку.

Враховуючи актуальність даного питання, податківці пропонують платникам, які зіткнулися з блокуванням накладних, консультаційну допомогу для розблокування. Крім того, міжрегіональному управлінні функціонує Комунікаційна податкова платформа за електронною адрес nvp.ikc@tax.gov.ua, на яку може звернутися будь-який платник чи представник громадського об’єднання, для оперативного вирішення питань, у тому числі й щодо розблокування податкових накладних.

Як запевнила начальник Північного міжрегіонального управління ДПС Галина Феденко, сумлінні платники можуть повністю розраховувати на підтримку з боку податкової служби: «Ми завжди відкриті для платників і готові допомагати, у разі потреби. Лише в тісній взаємодії ми можемо досягти спільної мети - наближення нашої Перемоги.

Все буде Україна!