Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо належного заповнення платіжних документів на переказ коштів у рахунок погашення податкового боргу

, опубліковано 09 лютого 2022 о 17:24

Північне міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП з метою забезпечення формування достовірної інформації про сплачені до бюджету суми звертає увагу платників податків на правильність заповнення платіжних реквізитів.

Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів (далі – Порядок) затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666.

         Відповідно до вимог Порядку, надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску позначаються кодом виду сплати «*;140;"» в полі "Призначення платежу" розрахункового документа.

Платіжний документ, що заповнено з порушенням вимог Порядку щодо заповнення обов'язкових реквізитів, не проходить ідентифікацію та не розноситься до інтегрованої картки платника податку.

Правильне заповнення платниками документів на переказ платежів до бюджету сприятиме своєчасному оперативному обліку в інформаційній системі Державної податкової служби.

Наголошуємо на необхідності дотримання вимог Порядку щодо заповнення платіжних реквізитів при сплаті податкового боргу та недоїмки з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.