Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які показники відображаються у графі 3 табличної частини додатка ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄВ» до податкової декларації про майновий стан і доходи?

, опубліковано 27 січня 2022 о 17:17

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17.12.2020 № 783) (далі – Наказ № 783) затверджені форми податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Інструкція).

Відповідно до п.п. 8 п. 5 розд. ІV Інструкції у графі 3 «Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в податковій декларації/Частка розподіленого доходу» табличної частини додатка ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» до Декларації в розрізі кожного календарного місяця відображаються:

для фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування та для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, – фактична сума чистого доходу за відповідний місяць за себе, яка повинна відповідати сумам чистого доходу, згідно з п. 177.2 ст. 177 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (дала – ПКУ), та згідно з п. 178.3 ст. 178 розд. IV ПКУ відповідно;

для членів фермерських господарств – розподілений дохід (прибуток), отриманий від чистого прибутку фермерського господарства у звітному році за відповідний місяць.

У разі відсутності у платника чистого доходу (прибутку) або частки розподіленого доходу у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду проставляються нулі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»