Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес збільшив сплату до місцевих бюджетів на 800 млн грн

, опубліковано 18 січня 2022 о 18:11

Протягом 2021 року до місцевих бюджетів великим бізнесом, який знаходиться на обліку в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, було сплачено 2 млрд 464 млн гривень (з них 174,5 млн грн - у грудні).

«Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата до місцевого бюджету зросла на 48,3%, або на 803 млн гривень», - повідомила начальник Північного міжрегіонального управління Галина Феденко.

Із загальної суми надходжень майже 1,2 млрд грн. – це податок на доходи фізичних осіб, також понад 1 млрд грн складає податок на прибуток підприємств, 172 млн грн – це плата за землю, 30 млн грн - акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, 9,6 млн грн – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 «Сьогодні забезпечення сталого наповнення місцевих бюджетів визначено одним з пріоритетів роботи податкової служби. Виконання місцевого бюджету залежить від розширення кола платників податків, а саме залучення до оподаткування та сплати податків суб’єктів господарської діяльності, які мають об’єкти нерухомості, земельні ділянки, здійснюють видобуток корисних копалин. В свою чергу наповнення бюджету з плати за землю, залежать від органів місцевого самоврядування, які є орендодавцями земельних ділянок», - зауважила Галина Феденко.