Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про набрання чинності змін до Положення про реєстрацію платників ПДВ

, опубліковано 13 січня 2022 о 16:32

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків нагадує, що Мінфін наказом від 07.12.2021 N 637 вніс зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість.

Зокрема, Положення доповнено новим розділом, яким визначаються процедури реєстрації, перереєстрації, анулювання реєстрації як платників ПДВ осіб-нерезидентів, що здійснюються відповідно до ст. 208 прим.1 розд. V Податкового кодексу.

Положення цього розділу поширюються на особу-нерезидента, яка не має постійного представництва та постачає на митній території України фізособам, у тому числі ФОП, не зареєстрованим платниками ПДВ, електронні послуги, у тому числі шляхом надання доступу до електронних послуг через електронний інтерфейс, надання технічних, організаційних, інформаційних та інших можливостей, які здійснюються з використанням інформаційних технологій і систем, для встановлення контактів та укладення угод між продавцями і покупцями та/або постачає такі електронні послуги за посередницькими договорами від власного імені, але за дорученням надавача електронних послуг.

Електронними вважаються послуги, які постачаються через мережу Інтернет, автоматизовано, за допомогою інформаційних технологій та переважно без втручання людини, у тому числі шляхом встановлення спеціального застосунку або додатка на смартфонах, планшетах, телевізійних приймачах чи інших цифрових пристроях.

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 23 грудня 2021 р. за N 1657/37279. Набрання чинності з 1 січня 2022 року.