Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Північного МУ ДПС роз’яснюють особливості одноразового добровільного декларування під час зустрічей з бізнесом

, опубліковано 06 грудня 2021 о 17:12

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування фахівці Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків провели робочу зустріч з керівництвом ТОВ «Полтавський ГЗК».

Під час зустрічі начальник управління податкового адміністрування Світлана Красна та заступник начальника управління – начальник відділу податкового адміністрування підприємств у галузі виробництва продовольчих та непродовольчих товарів Людмила Коровкіна розповіла представникам бізнесу про особливості декларування доходів у рамках податкової амністії.

Так, Світлана Красна роз’яснила, хто може скористатися правом на податкову амністію, які застосовуються ставки збору, та яким чином і у які терміни необхідно подати декларацію.

Вона звернула увагу присутніх на те, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі. «Одноразове декларування – добровільне подання декларації, в якій вказуються наявні у фізичної особи активи, що були отримані/придбані, при цьому податки сплачені не були», – констатувала Світлана Красна.

В свою чергу, Людмила Коровкіна зазначила, що для того, аби задекларувати готівку, перед поданням одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів та сплати збору.

На завершення заходу платникам надано вичерпні відповіді на поставлені питання відповідно до теми зустрічі.