Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівники Північного міжрегіонального управління ДПС взяли участь у засіданні Податково-фінансового комітету регіонального офісу «Європейської Бізнес Асоціації»

, опубліковано 06 грудня 2021 о 16:25

За участі заступника керівника секретаріату Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Віти Форсюк 3 грудня  відбулося засідання Податково-фінансового комітету регіонального офісу «Європейської Бізнес Асоціації» у м.Харкові.

Від Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків участь у заході взяли начальник управління податкового адміністрування Світлана Красна та заступник начальника управління – начальник відділу податкового адміністрування агропромислового комплексу, виробництва тютюну та інших галузей Лілія Бондаренко.  

 Пані Форсюк детально зупинялася на змінах у Податковому законодавстві, які очікуються, починаючи з  1 січня 2022 року.

 Не залишилось поза увагою питання удосконалення податкового законодавства та норм податкового Закону №5600.

 Акцентували також увагу на питаннях податку на додану вартість, обговорили порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку.

 Спікери представили форму ведення обліку товарних запасів, застерегли щодо сплати штрафів за його відсутність та розповіли про особливості ведення первинних документів.

 Враховуючи, що в країні зараз проводиться кампанія податкової амністії,  підіймались до обговорення питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування,  фінансового моніторингу та особливостей непрямих методів оподаткування.

 Фахове спілкування з провідними експертами  дозволило  обмінятися думками з усіх окреслених порядком денним питань.

Дякуємо спікерам Віті Форсюк, Віталію Смердову,  Дмитру Михайленку та організаторам заходу за актуальні новини податкового законодавства, змістовне та цікаве обговорення.