Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для отримання податкової знижки за 2020 рік Декларацію про майновий стан і доходи громадяни мають можливість подати до 31 грудня 2021 року в електронному вигляді

, опубліковано 29 листопада 2021 о 13:15

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що громадяни мають право подати декларацію про майновий стан і доходи на податкову знижку за витратами, визначеними статтею 166 Податкового Кодексу України. Зокрема це витрати на:

- навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

- частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом;

- благодійні внески неприбутковим організаціям;

- страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески у рамках недержавного пенсійного забезпечення;

- витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій, але не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік;

- витрати на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

- кошти, сплачені за переобладнанням транспортного засобу на біопаливо;

- витрати на будівництво або придбання доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту;

- орендну плату за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником ПДФО, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

Для отримання податкової знижки за результатами 2020 року до податкового органу за місцем реєстрації до 31 грудня 2021 року необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.15 №859 (у редакції від 25.04.2019 №177).

Для подання декларації громадянами в «Електронному кабінеті» ДПС працює електронний сервіс із заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи платниками податків – фізичними особами в електронному вигляді.

Для того, щоб заповнити та відправити декларацію онлайн необхідно авторизуватися в приватній частині Електронного кабінету платника за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Отримати КЕП можна безкоштовно в пунктах обслуговування Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або у будь-якій іншій установі, яка надає подібні послуги.