Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

СГ здійснює реалізацію талонів, смарт-карт на отримання пального. Чи необхідно реєструватись платником акцизного податку як особа, що реалізує пальне?

, опубліковано 17 листопада 2021 о 18:02

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що у разі якщо за даними первинних документів суб’єкт господарювання здійснює постачання карток (талонів), як торгівельної послуги на отримання палива, то за такими операціями суб’єкт господарювання не повинен реєструватись платником акцизного податку як особа, що реалізує пальне.

Проте, якщо за даними первинних документів суб’єкт господарювання здійснює операції з отримання від постачальників та реалізацію покупцям палива за допомогою талонів та/або смарт-карток на пальне, які отримуються та/або надаються як доповнення до видаткових накладних на паливо, то у цьому випадку суб’єкт господарювання є платником акцизного податку як особа, що реалізує пальне.

Для надання більш повної та ґрунтовної індивідуальної податкової консультації суб’єкт господарювання має право звернутися до контролюючого органу та надати копії відповідних документів, зокрема договорів з постачальниками пального та покупцями пального, видаткових накладних та з наведенням детального опису суті здійснюваних операцій.