Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся онлайн-вебінар ВГО АППУ, ДПСУ та бізнесу з питань податку на прибуток

, опубліковано 11 листопада 2021 о 18:11

Фахівці Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків взяли участь у спільному он-лайн вебінарі ВГО АППУ, ДПС України та платниками податків з питань податку на прибуток за участю представника ДПСУ - начальника Управління удосконалення методології податку на прибуток Департаменту методології ДПС України Олексія Задорожного.

На вебінарі від Північного міжрегіонального управління ДПС були присутні: заступник начальника Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Тетяна Самойленко, керівники та фахівці відділів.

Темою заходу була: «Річна фінансова звітність – декларація з податку на прибуток».

Модератором он-лайн вебінару виступила Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко. Вона, зокрема, повідомила про заплановану урочисту церемонію нагородження платників податків – переможців Всеукраїнського Ювілейного Рейтингу «Сумлінний платник податків — 2020»  на 02 грудня поточного року та запросила керівників підприємств-переможців конкурсу прийняти в ній участь.

Спікером з основного питання на вебінарі був начальник Управління удосконалення методології податку на прибуток Департаменту методології ДПС України Олексій Задорожний, який детально зупинився на основних аспектах змін та  новацій обчислення податку на прибуток та подання звітності з цього податку.

Серед питань, що розглядались:річна фінансова звітність – декларація з податку на прибуток, в тому числі: подання фінансової звітності в податкові органи; практичні питання обліку окремих операцій та їх вплив на фінансову та податкову звітність: основні засоби та операції оренди основних засобів – запаси та резерви;  дебіторська/кредиторська заборгованість: сумнівна, безнадійна, довгострокова; коригування фінансового результату, що враховуються при складанні декларації з податку на прибуток.

Наприкінці заходу, Людмила Герасименко подякувала Олексію Задорожному за участь у проведеному вебінарі та фахово викладений матеріал.

Інформація була чіткою, змістовною та корисною для всіх учасників, як платників, так і податківців.