Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року надходження акцизного податку до загального фонду держбюджету склали понад 44 млрд гривень

, опубліковано 22 жовтня 2021 о 10:49

За дев’ять місяців 2021 року від підприємств, які обслуговуються в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, до загального фонду Державного бюджету України надійшло 44,2 млрд гривень акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України товарів.

Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 12,7 %, або майже на 5,0 млрд гривень.

Про це розповів заступник начальника Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Валерій Любічев.

«Найвагоміші надходження – це акцизний податок з вироблених та ввезених тютюнових виробів, питома вага якого складає 99%. Протягом січня – вересня 2021 року до бюджету надійшло 43,8 млрд гривень акцизного податку з вироблених та ввезених тютюнових виробів. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 12,6%, або на 4,9 млрд гривень», - відмітив податківець.

До спеціального фонду Державного бюджету України за дев’ять місяців 2021 року надійшло 40,2 млн грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів, що на 57 %, або на 14,6 млн гривень більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Валерій Любічев також зазначив: «Тільки у вересні 2021 року від великого бізнесу до загального фонду Державного бюджету України надійшло майже 6,0 млрд гривень акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України товарів. Порівняно з вереснем минулого року надходження зросли на 15 %, або на 0,8 млрд гривень».