Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Офіційно запрацювали перші три модулі Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи

, опубліковано 18 жовтня 2021 о 10:15

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків доводить до відома платників, що 5 жовтня розпочала роботу Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система (далі - ЄСІТС), а саме три модулі ЄСІТС: «Електронний кабінет»; «Електронний суд»; підсистема відеоконференцзв’язку.

Вищою радою правосуддя у газеті «Голос України» та на сайті Судова влада було оприлюднено 4 вересня 2021 року оголошення про створення та плановий початок роботи цих підсистем (модулів) ЄСІТС.

У зв’язку з цим, також набували чинності положення Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (Закон № 2147а-VIII) щодо: можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції; функціонування офіційних електронних адрес; процедури реєстрації, автентифікації та доступу осіб до підсистем (модулів) ЄСІТС, які функціонують. Змінюється порядок вчинення процесуальних (або інших) дій у частині фіксування судових засідань, що проводяться в режимі відеоконференції.

Зазначені вище дії будуть вчиняться виключно в порядку, затвердженому Положенням про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року №1845/0/15-21 та нормами процесуального законодавства, що у свою чергу регулюють порядок вчинення таких дій саме після початку функціонування відповідних підсистем (модулів) ЄСІТС.

Дане нововведення створене та запроваджене з метою покращення механізмів документообігу та комунікації учасників судового провадження та судів, полегшення процесу надсилання та отримання документів, безпосередньої участі представників у судових засіданнях шляхом відеоконференції та загалом представництва інтересів, зокрема Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великим платникам податків в судах.