Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Топові помилки при заповненні платниками Звітів про контрольовані операції за 2020 рік

, опубліковано 05 жовтня 2021 о 15:04

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертає увагу платників на наступне. Кампанія декларування контрольованих операцій за 2020 звітний рік завершена. В ході оперативного аналізу поданих звітів про контрольовані операції за 2020 рік (далі – Звітів) встановлено ряд помилок (недоліків) при їх заповненні платниками податків внаслідок недотримання Порядку складання Звіту про контрольовані операції, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 18 січня 2016 року №8 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 31 грудня 2020 року №841) (далі – Порядку).

Поширеними помилками (недоліками) під час заповнення Звітів, а саме, розділу "Відомості про контрольовані операції" додатка до Звіту, зокрема, є:

-          відсутність у графі 23 цифрового значення показника рентабельності контрольованої операції;

-          відсутність у графі 25 інформації про сторону, що досліджується;

-          відсутність у графі 27 назв джерел інформації, використаних платником податків для встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу "витягнутої руки" або зазначення у графі 27 в якості назви джерела інформації типу джерела інформації відповідно до додатка 8 до Порядку.

Наголошуємо, що відповідно до норм чинного законодавства у разі якщо платником податку виявлено, що у раніше поданому Звіті інформація надана не в повному обсязі, містить помилки або недоліки, такий платник податків має право подати уточнюючий Звіт (Звіт з позначкою "уточнюючий") після граничного строку подання Звіту за такий самий звітний період.