Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Опублікувано нові зразки структури власності

, опубліковано 23 вересня 2021 о 18:17

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що 20 вересня Міністерством Фінансів України на своєму сайті опублікував нові зразки структури власності (прямий та непрямий вплив, а також опосередковане володіння)

Нагадуємо, що для встановлення кінцевого бенефіціарного власника обов'язковим є складання у довільній формі схематичного зображення структури власності. Вона разом із реєстраційною заявою подається держреєстратору. Відповідно до Пложення про форму та зміст структури власності, затвердженого наказом Мінфіну від19.03.2021 №163, структура власності підписується керівником юридичної особи.

Структура власності в електронній формі формується програмними засобами у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, з накладанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису керівника юридичної особи. Мінфін при затвердженні Положення про структуру власності також розробляв й Зразки складання схематичного зображення структури власності для ТОВ ПП, ТДВ, повних та командитних товариств, інших організаційно-правових форм ЮО (приклади 1-10), а також публічних компаній (АТ), трастових фондів, інвестиційних фондів, компаній з управління активами (приклади 11-14). З ними можна ознайомитись за посиланням.

Оприлюднені Мінфіном зразки заповнення відрізняються від попередньої редакції.

Так, підприємствам з великою кількістю фізичних осіб - засновників слід зазначати інформацію про всіх фізосіб. Крім того, додано зразки для державних підприємств та підприємств, в яких держава володіє 50% капіталу. Також наведено зразок для підприємства, в якому відсутній кінцевий бенефіціар.