Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Перереєстрація РРО на підставі змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів

, опубліковано 23 вересня 2021 о 10:22

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомляє, що для забезпечення відображення у касових чеках цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої  до 1 жовтня 2021 року версії внутрішнього програмного забезпечення РРО мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками).

Зазначаємо, що наказом Мінфіну від 08.06.2021 р. № 329 затверджені Зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21 січня 2016 року N 13, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 лютого 2016 року за N 220/28350.

Звертаємо увагу платників на те, що доопрацювання РРО приводить до зміни версії внутрішнього програмного забезпечення, код якого зазначається в реєстраційному посвідченні,  тому РРО і КОРО необхідно перереєструвати (п. 2 гл. 3 розд. II Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.16 р. № 547/1 та  п. 1 гл. 2 розд. II Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.16 р. № 547/2).

У звязку з цим до контролюючого органу необхідно подати:

  • заяву за формою № 1-РРО (додаток 1 до Порядку № 547/1) з позначкою «Перереєстрація» і зазначенням причин перереєстрації та видане раніше реєстраційне посвідчення;
  • заяву за формою № 1-КОРО (додаток 3 до Порядку № 547/2) з позначкою «Перереєстрація» і зазначенням причини.

Платники, які використовують РРО мають можливість подати заяви в електронному вигляді.

Документи слід подати протягом 5 робочих днів, що настають за днем виникнення підстав для перереєстрації РРО і КОРО.

Після отримання реєстраційної заяви контролюючий орган протягом двох робочих днів проводить перереєстрацію РРО та видає нове реєстраційне посвідчення замість попереднього.

 Нове реєстраційне посвідчення в електронній формі можна переглянути у приватній частині Електронного кабінету платника.