Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Визначено строки отримання та утилізації акцизних марок

, опубліковано 14 вересня 2021 о 14:07

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків доводить до відома платників, що з 1 вересня 2021 року введено в дію зміни по Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв, тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах (далі – Положення), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1251. Зміни внесено Постановою Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2021 року № 901.

Так, у пункті 10 Положення визначено строки одержання марок акцизного податку покупцем за погодженням між продавцем марок і покупцем марок, але в термін не більше трьох робочих днів від дати подання таким покупцем документів на отримання марок акцизного податку.

Пунктом 27 Положення затверджено строки утилізації повернутих продавцю пошкоджених марок акцизного податку, а саме - не більше 120 календарних днів з моменту отримання ним таких марок для їх подальшої утилізації.

Крім того, нагадуємо покупцям марок про можливість подання до 18 вересня поточного року додаткової попередньої заявки-розрахунку, яка надає право здійснити корегування основної заявки-розрахунку про потребу в марках акцизного податку на листопад 2021 року в бік збільшення (пункт 3 Положення).