Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До ДПС вже надійшло 67 повідомлень про участь у міжнародній групі компаній

, опубліковано 10 вересня 2021 о 15:17

Перші повідомлення про участь у міжнародній групі компаній  за 2020 рік вже надходять до Державної податкової служби.

Такі повідомлення платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подати до 1 жовтня року, що настає за звітним. Подається повідомлення до контролюючого органу засобами електронного кабінету в електронній формі.

До ДПС вже подано 67 повідомлень, у 17 з них платниками податків повідомлено про належність до міжнародної групи компаній (МГК). Задекларована інформація щодо сукупного доходу таких МГК свідчить про їх прибутковість і лише одна є збитковою.

Стосовно статусу подання Звіту у розрізі міжнародних груп компаній платниками податків у 9 повідомленнях зазначено, що такий Звіт подаватиме кінцева материнська компанія, у 6 – Звіт подаватиме уповноважений учасник МГК, а ще у 2 повідомлено, що відповідно до вимог законодавства місцезнаходження материнської компанії МГК подання звіту від такої МГК не вимагається, і при цьому материнська компанія такої групи не уповноважує іншого учасника МКГ на подання звіту в іншій іноземній юрисдикції, де передбачене його подання.

У відомостях щодо держав (територій) податкового резиденства материнської компанії МГК платники податків декларували Австрію (4 повідомлення), Нідерланди (3 повідомлення), Німеччину (2 повідомлення), США (2 повідомлення) та інші країни.

ДПС до закінчення звітної кампанії, а саме до 1 жовтня цього року, очікує надходження близько 2 тисяч повідомлень від платників податків, які у 2020 році здійснювали контрольовані операції.