Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як визначити місце постачання послуг у сфері культури, мистецтва, освіти, науки, спорту, розваг або інших подібних послуг з метою їх визначення об’єктом оподаткування ПДВ?

, опубліковано 08 вересня 2021 о 15:57

     Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з  великими платниками податків повідомляє, що відповідно до норм підпункту «б» п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об’єктом оподаткування податком на додану вартість є операції платників податку з: постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ.

     Як зазначено у п.п. 186.2.3 п. 186.2 ст. 186 ПКУ, місцем постачання послуг є місце фактичного надання послуг у сфері культури, мистецтва, освіти, науки, спорту, розваг або інших подібних послуг, включаючи послуги організаторів діяльності в зазначених сферах та послуги, що надаються для влаштування платних виставок, конференцій, навчальних семінарів та інших подібних заходів.
     Таким чином, місцем постачання послуг у сфері культури, мистецтва, освіти, науки, спорту, розваг або інших подібних послуг, включаючи послуги організаторів діяльності в зазначених сферах та послуги, що надаються для влаштування платних виставок, конференцій, навчальних семінарів та інших подібних заходів послуг є місце їх фактичного надання.