Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суд підтвердив правомірність застосування штрафних санкцій на суму 53,9 млн гривень

, опубліковано 07 вересня 2021 о 16:15

Харківським окружним адміністративним судом підтримано позицію Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків та зроблено висновок про правомірність визначених актом камеральної перевірки штрафних санкцій з ПДВ за несвоєчасну реєстрацію розрахунків коригування підприємством галузі енергетики.

Суд визнав необґрунтованими доводи платника про помилкову реєстрацію в автоматичному режимі значної кількості розрахунків коригування в ЄРПН у зв’язку з технічною помилкою, яка виникла у програмному забезпеченні в результаті некоректно встановлених оновлень.

Крім того, суд вказав, що позивачем не спростовано факту реєстрації розрахунків коригувань в Єдиному реєстрі податкових накладних з порушенням визначеного пунктом 201.10 статті  201 Податкового кодексу України строку.

Також суд зауважив, що статтею  120-1 Податкового кодексу України передбачена відповідальність у вигляді штрафних санкцій за порушення строків реєстрації податкових накладних або розрахунків коригування.

Відтак, рішенням Харківського окружного адміністративного суду було відмовлено у задоволенні позовних вимог платника про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення. Таким чином, судом підтверджено правомірність винесеного Північним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків податкового повідомлення-рішення на загальну суму 53,9 млн гривень.