Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес сплатив до Державного бюджету 57,6 мільярдів гривень

, опубліковано 06 вересня 2021 о 18:37

За вісім місяців 2021 року від платників, які обслуговуються в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, до Державного бюджету надійшло 57,6 млрд грн». Про це повідомив в.о. начальника Міжрегіонального управління Валерій Любічев.

«Слід відмітити, що у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, сума сплачених податків збільшилась на 8,2 млрд грн, або на 16,6%», - зауважив податківець.

Так серед основних бюджетоформуючих податків до Державного бюджету за цей період було сплачено:

31,3 млрд грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів;

11,2 млрд грн податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (більше на 0,2%);

7,3 млрд грн податку на прибуток підприємств (більше в 2 рази).

7 млрд грн акцизного податку з ввезених підакцизних товарів (більше в 4,9 рази);

Крім того, як зазначив Валерій Любічев, великими роботодавцями Харківського регіону сплачено 0,6 млрд грн податків та зборів з фізичних осіб, що на 75 млн грн, або на 14% більше, ніж було сплачено за вісім місяців 2020 року.

«Тільки впродовж серпня поточного року великим бізнесом до державного бюджету було сплачено понад 9,7 млрд грн. (+28%), у тому числі 4,6 млрд грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів; 2,6, млрд грн податку на прибуток, 1,4 млрд грн податку на додану вартість, 1 млрд грн акцизного податку з ввезених підакцизних товарів та інше», - відмітив в.о. начальника міжрегіонального управління.