Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Північному міжрегіональному управлінні ДПС відбувся День відкритих дверей

, опубліковано 03 вересня 2021 о 20:37

Залучення талановитої фахової молоді до професії податківців є одним з пріоритетних напрямків кадрової політики ДПС. У зв’язку із стрімкими темпами розвитку економіки країни та суспільства в цілому є потреба в нових молодих кадрах, енергійних, цілеспрямованих, які мають свіжий сучасний погляд та велике бажання досягти успіху і служити державі.

Сьогодні у Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків проводився День відкритих дверей, на який завітали студенти факультету «Фінансів та обліку» одного з провідних Харківських ВНЗ – Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.

На початку зустрічі в.о. начальника Північного міжрегіонального управління Валерій Любічев привітав гостей та розповів про історію створення спеціалізованих територіальних органів ДПС по роботі з великими платниками податків, про особливості структури та специфіку обслуговування категорії великих бюджетоутворюючих підприємств. Студенти дізналися про значний внесок великого бізнесу до державного та місцевого бюджетів.

«Великий бізнес, наповнюючи державну скарбницю, надає нашій Державі можливість реалізовувати соціально-економічні проекти та створювати сприятливий інвестиційний клімат в Україні», - зазначив Валерій Любічев.

В заході також взяла участь начальник управління податкового адміністрування Світлана Красна, яка повідомила, що в управлінні обслуговуються підприємства 9 регіонів України, що також є однією з особливостей міжрегіональних управлінь по роботі з великими платниками податків. Також вона розповіла про специфіку адміністрування великих платників за галузевим принципом та сучасні форми роботи з використанням можливостей нових електронних сервісів.

Світлана Красна ознайомила студентів з основними засадами щодо запровадженого в Україні одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами своїх активів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки.

Вона підкреслила, що основним документом у роботі податківців є Податковий кодекс України.

Начальник управління аудиту Марина Красножон розповіла про принципи контрольно-перевірочної роботи та напрямки податкового контролю. Вона зауважила, що ключовим принципом відбору платників для включення до плану – графіка перевірок є наявність у них ризиків несплати податків.

Документальна перевірка охоплює широке коло питань щодо діяльності підприємства. Тому аудитор повинен володіти знаннями не лише Податкового кодексу України, а також Національних та Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку, міжнародних Конвенцій з питань оподаткування зовнішньо - економічних операцій, валютного та іншого законодавства .

Начальник відділу з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Альона Єфименко представила презентаційні матеріали про основні принципи упередження формування податкових ризиків на стадії реєстрації податкових накладних.

Завідувач сектору кадрового забезпечення та розвитку персоналу Ірина Зоня розповіла про переваги державної служби для початку трудової діяльності, такі як благородна мета, законність, стабільність, гідна оцінка здібностей і зусиль, відкриті перспективи кар’єрного росту, а також про основні вимоги до кандидатів на посади державних службовців.

«Взаємодія з великими платниками дуже відповідальна і водночас цікава справа. Налагодження партнерських відносин і досягнення порозуміння з великим бізнесом потребує глибоких професійних знань, активної громадянської позиції і відкритості до співпраці на благо держави» - зазначила Ірина Зоня.

Наприкінці зустрічі Валерій Любічев запросив студентів для проходження навчальної практики і зазначив, що в податковій завжди раді допомогти молоді якнайшвидше та найефективніше перейти із стану студента до статусу професіонала .

«Ми вважаємо, що почати трудову діяльність в податкових органах - це вдалий та корисний старт для побудови подальшої кар’єри», - зауважив посадовець.

Студенти виявили неабияку зацікавленість, задавали багато розумних та практичних питань щодо безпосередньої роботи податківців, а також щодо порядку працевлаштування до органів Державної податкової служби.