Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Північним міжрегіональним управлінням надано 2428 адміністративних послуг великим платникам податків

, опубліковано 30 серпня 2021 о 18:14

Надання адміністративних послуг є одним з найважливіших завдань органів Державної податкової служби у взаємовідносинах з платниками податків.

«Державна податкова сужба постійно удосконалює систему надання електронних сервісів та послуг з метою максимального зменшення впливу людського фактору у процесі податкового обслуговування, тим паче в умовах тривалого карантину», - зазначив в.о. начальника Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Валерій Любічев.

«Адміністративні послуги надаються за зверненням юридичної особи або приватної фізичної особи. Надання адміністративних послуг пов’язане із забезпеченням умов для реалізації суб’єктивних прав конкретної особи – платника податків», - додав податківець.

Згідно з проведеним аналізом упродовж січня - липня 2021 року Північним міжрегіональним управлінням надано 2428 адміністративних послуг великим платникам, зокрема:

зареєстровано 319 реєстраторів розрахункових операцій, 1357 книг обліку розрахункових операцій та 5 розрахункових книжок;

видано 666 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами ДПС, 12 витягів з реєстру платників податку на додану вартість, 8 довідок про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи), підтверджено статус податкового резидента України по 49 підприємствах.

Крім того, за цей період було отримано 6 запитів на публічну інформацію та 6 звернень громадян, на які надано відповіді у встановлені терміни.

Також нагадуємо, що для обміну електронними документами з контролюючими органами з використанням Єдиного вікна е-звітності та Е-кабінету з 21 серпня ДПС застосовує нові кваліфіковані ЕЦП.

Сертифікати розміщено на  вебпорталі ДПС в розділі «Електронна звітністьПлатникам податків про електронну звітністьЄдина адреса» за посиланням https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/platnikam-podatkiv-pro/edina-adresa/.

Сертифікати API «Електронного кабінету»  для  підписання та шифрування документів  також розміщено за посиланням

https://cabinet.tax.gov.ua/cabinet/resources/js/sign/data/EK_S_NEW.cer та https://cabinet.tax.gov.ua/cabinet/resources/js/sign/data/EK_C_NEW.cer  відповідно.

З огляду на це, ДПСУ оприлюднила оновлення до версії 1.29.18.0 спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» станом на 26.08.2021 р.

Даний комплект програмного забезпечення включає в себе зміни та доповнення з 31.12.2020 року по 26.08.2021 включно та встановлюється тільки на релізи Системи версії 1.29.*.

При цьому всі персональні довідники та налаштування користувача залишаються незмінними.

З метою створення комфортних умов щодо обміну електронними документами з контролюючими органами з використанням Єдиного вікна подання електронної звітності у новій версії змінено кваліфіковані сертифікати, що використовуються для підписання повідомлень ДПСУ та шифрування повідомлень на ДПСУ.