Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Великий бізнес спрямував до місцевого бюджету понад 1,3 мільярди гривень

, опубліковано 25 серпня 2021 о 18:14

За січень - липень 2021 року до місцевих бюджетів великим бізнесом, який знаходиться на обліку в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, було сплачено 1 млрд 317 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата зросла майже на 57%, що у грошовому виразі становить 477,5 млн грн.

«Забезпечення сталого наповнення місцевого бюджету є одним з пріоритетів роботи податкової служби». Про це повідомив в.о. начальника Північного міжрегіонального управління Валерій Любічев.

«Протягом січня-липня місцевий бюджет отримав 653 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 23,7%, або 125 млн грн більше у порівнянні з минулорічними надходженнями.

Майже у 2,6 рази збільшились надходження з податку на прибуток підприємств, які склали 528 млн грн», - відмітив податківець.

Також за сім місяців поточного року великим бізнесом було сплачено 100 млн грн земельного податку, що на 37,7% більше минулорічного показника, та 7 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 52% перевищує сплату за аналогічний період 2020 року.

Крім того, від великого бізнесу до місцевого бюджету надійшло понад 15 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що на 0,5% більше минулорічного показника.

«Незважаючи на позитивну динаміку сплати податку на доходи фізичних осіб, хочу ще раз нагадати роботодавцям про важливість офіційного оформлення найманих працівників, залучення заробітних плат до оподаткування, а також про необхідність погашення роботодавцями заборгованості із виплати заробітної плати у разі наявності», - зауважив Валерій Любічев.

Також ознайомитись з цією інформацією можна на сайті АТН за посиланням: http://surl.li/adukk