Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прес-брифінг для представників засобів масової інформації на тему: «Податкова амністія»

, опубліковано 18 серпня 2021 о 08:54

Напередодні, за участі начальника управління податкового адміністрування Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Світлани Красної у приміщенні ГО «Харківський прес – клуб» відбувся брифінг для представників засобів масової інформації на тему: «Податкова амністія».

Від Головного управління у Харківській області спікерами на заході були:

- начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Інесса Якименко;

- фахівець управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Харківській області Юлія Микитенко.

У ході брифінгу були розглянуті норми Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (далі Закон № 1539-IX).

Закон № 1539-IX, який спрямований на легалізацію і детінізацію доходів і майна фізичних осіб, прихованих від оподаткування, набув чинності 21 липня 2021 р.

Нормами закону передбачена можливість цивілізованої легалізації активів, що були приховані від оподаткування.

Одноразове добровільне декларування відбуватиметься у період з 1 вересня 2021 року до 1вересня 2022 року, що забезпечить для громадян можливість виваженого підходу для подання добровільної декларації до Державної податкової служби України.

Задекларувавши активи, декларант повинен буде сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розмір якого значно менше ніж встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб.

Відповідно до положень Закону, одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

На завершення брифінгу спікери закликали громадян скористатися наданою можливістю та свідомо підійти до кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Детальніше за посиланням: http://surl.li/acxdh