Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року надходження акцизного податку до загального фонду держбюджету склали майже 33 млрд гривень

, опубліковано 12 серпня 2021 о 15:55

За сім місяців 2021 року від підприємств, які обслуговуються в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, до загального фонду Державного бюджету України надійшло 32,6 млрд гривень акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України товарів.

Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 10,2 %, або на 3 млрд гривень.

Про це розповів заступник начальника Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Валерій Любічев.

«Найвагоміші надходження – це акцизний податок з вироблених та ввезених тютюнових виробів, питома вага якого складає 99%. Протягом січня – липня 2021 року до бюджету надійшло акцизного податку з вироблених та ввезених тютюнових виробів 32,2 млрд.грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 10%, або на 2,9 млрд гривень», - відмітив податківець.

До спеціального фонду Державного бюджету України у січні - липні 2021 року надійшло 31,3 млн грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів, що на 57 %, або на 11,4 млн гривень більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Валерій Любічев також зазначив: «Тільки у липні 2021 року від великого бізнесу до загального фонду Державного бюджету України надійшло майже 6 млрд гривень акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України товарів. Порівняно з липнем минулого року надходження зросли на 18,4 %, або на 920 млн гривень».

Інтервью Валерія Любічева для АТН за посиланням: http://surl.li/acuqa