Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Північним міжрегіональним управлінням ДПС забезпечено отримання позитивних судових рішень на користь держави у розмірі 2,7 млрд. грн.

, опубліковано 10 серпня 2021 о 18:21

За результатами розгляду спорів  за участю Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків  можна  констатувати про значну кількість  рішень, прийнятих на користь податкового органу.

Протягом першого півріччя  2021 року  в судах забезпечено  отримання  позитивних судових рішень  на користь держави  у розмірі 2,7 млрд.  грн. 

Так, завдяки злагодженій роботі відділу супроводження судових справ, відділу по роботі з податковим боргом та проведення контрольно-перевірочних заходів міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків досягнуто успіху у наступних категоріях спорів:

в питаннях стягнення податкового боргу - отримано позитивне рішення  щодо стягнення коштів з рахунків одного з комунальних підприємств  на суму понад 238 млн. грн.;

  у справах, щодо оскарження податкових-повідомленнь рішень - після п’яти років розгляду однієї із справ податковим органом отримано позитивне рішення у справі на суму понад  99 млн. грн.  Саме, якісна аргументація акту перевірки  та доказова база  дозволили фахівцями Північного управління довести правомірність нарахувань з податку на прибуток та отримати позицію суду, що відсотки, які нараховувалися (сплачувалися) платником за користування запозиченими коштами підлягали капіталізації та віднесенню до собівартості електропоїздів, які є кваліфікаційними активами.

Вказана справа безпосередньо пов’язана із тлумаченням  та застосуванням норм  законодавства, і позитивні рішення по ній  будуть мати вплив  на дохідну частину  Державного бюджету України.