Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Одноразове (спеціальне) декларування» - тема семінар-наради ДПС України

, опубліковано 03 серпня 2021 о 19:50

Напередодні, 02.08.2021 року, керівники структурних підрозділів Північного міжрегіонального управління ДПС взяли участь в роботі семінару-наради на тему «Одноразове (спеціальне) декларування».

21 липня 2021 року набрали чинності окремі норми Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон №1539), відповідно до якого внесено зміни, зокрема, до Податкового кодексу України в частині проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Семінар-нараду відкрив Голова ДПС України Євген Олейніков, який зазначив, що результатом прийняття закону, зокрема, стала демонстрація зовсім іншого рівня ефективності податкової служби, і, відповідно на сьогодні є достатні очікування на зацікавленість в ньому громадян. Тож завдання податкових органів полягає в тому, щоб поєднати дві функції, а саме: сервісного обслуговування та контролю.

Голова ДПС наголосив на тому, що податківці повинні зробити все для того, щоб платники могли скористатися можливостями цього законодавчого акту і фаховості податківців повинно бути достатньо, щоб відповісти на будь-які питання.

Платник податків не повинен залишитися один на один зі своїми сумнівами та нерозумінням.

В ході семінару-наради спікерами заходу розглядалися норми Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Була представлена форма декларації, яка знаходиться на реєстрації в Міністерстві юстиції, та розглянуті розділи, з яких вона складається.

Особливу увагу було звернено на висвітлення положень Закону №1539 та загалом інформаційно - роз`яснювальній кампанії, яка буде складатися з інформування громадськості та налагодження партнерських відносин з бізнес - спільнотою.