Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Північним міжрегіональним управлінням опрацьовано 2089 звернень платників податків

, опубліковано 27 липня 2021 о 11:52

Надання адміністративних послуг є одним з найважливіших завдань органів Державної податкової служби у взаємовідносинах з платниками податків.

"ДПС постійно удосконалює систему надання електронних сервісів та послуг з метою максимального зменшення впливу людського фактору у процесі податкового обслуговування, тим паче в умовах тривалого карантину. Адміністративні послуги надаються за зверненням юридичної особи або приватної фізичної особи. Надання адміністративних послуг пов’язане із забезпеченням умов для реалізації суб’єктивних прав конкретної особи – платника податків," - про це заявив заступник начальника Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Валерій Любічев.

Згідно з проведеним аналізом упродовж першого півріччя 2021 року Північним міжрегіональним управлінням надано 2089 адміністративних послуг великим платникам, зокрема:

зареєстровано 307 реєстраторів розрахункових операцій, 1142 книг обліку розрахункових операцій та 4 розрахункові книжки;

видано 558 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами ДПС, 11 витягів з реєстру платників податку на додану вартість, 8 довідок про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи), підтверджено статус податкового резидента України по 47 підприємствах.

Крім того, за цей період було отримано 6 запитів на публічну інформацію та 6 звернень громадян, на які надано відповіді у встановлені терміни.

Верховною Радою України 15.07.2021 прийнято Закон «Про особливості надання електронних публічних послуг», яким визначено правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання електронних публічних послуг, а також особливості їх надання.

Так державні органи в Україні не вимагатимуть у запитувача паперові документи, довідки та посвідчення, якщо інформація є в державних реєстрах.

Крім того, Законном введено нові терміни, такі як «електронна публічна послуга», «автоматичний режим надання електронної публічної послуги», «комплексна електронна публічна послуга», «система електронної взаємодії електронних ресурсів», «публічна послуга», інших термінів, пов’язаних з наданням (отриманням) електронних публічних послуг, а також встановлюються особливості їх надання.

Законом також внесено зміни до Закону України «Про адміністративні послуги», необхідні для врегулювання питань, пов’язаних з наданням публічних послуг в електронній формі.

Закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування.