Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завчасно подбайте про внесення чергового платежу за ліцензію на право зберігання пального

, опубліковано 21 липня 2021 о 18:27

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з  великими платниками податків нагадує про необхідність завчасно подбати про внесення чергового платежу за ліцензію на право зберігання пального.

Статтею 15 Закону України від 19 грудня 1995 року №481-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального» (далі  - Закон № 481-ВР), визначено, що ліцензії на право зберігання пального видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем розташування місць зберігання пального терміном на п’ять років. Річна плата за ліцензії на право зберігання пального становить 780 грн.

Дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу  за ліцензію на підставі письмово розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати заборгованості. Дія ліцензії вважається призупиненою з моменту одержання суб’єктом  господарювання (у т.ч. іноземним суб’єктом господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) відповідного письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, а її дія поновлюється з моменту зарахування відповідного чергового платежу за ліцензію до бюджету. На підставі несплати чергового платежу за ліцензію протягом 30 календарних днів від моменту призупинення ліцензія анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного письмового розпорядження.

Відповідно до вимог статті 16 Закону № 481-ВР контроль за сплатою річної плати за ліцензії здійснюється органом виконавчої влади, уповноваженими Кабінетом Міністрів України видавати ліцензії на зберігання пального. Для здійснення контролю суб’єкт господарювання (у т.ч. іноземним суб’єктом господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) подає зазначеному органу копію платіжного доручення з відміткою банка про сплату.

Звертаємо увагу платників, що статтею 17 Закону № 481-ВР передбачено штраф у розмірі 500000 гривень за здійснення оптової торгівлі пальним або зберігання пального без ліцензії.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

 Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua