Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оновлено перелік підстав для припинення адмінарешту майна платника податків

, опубліковано 14 липня 2021 о 15:42

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків доводить до відома платників, що Міністерством фінансів відповідно до наказу від 08.06.2021 р. №330, який зареєстровано в Міністерстві юстиції 25.06.2021 р. за №840/36462, затверджено зміни до Порядку застосування адміністративного арешту майна платника податків.

Оскільки змінами, внесеними Законом №1117, пункт 94.19 Податкового кодексу України було доповнено підпунктом 94.19.10, відповідно до якого припинення адміністративного арешту майна платника податків здійснюється у зв’язку зі взяттям контролюючим органом на податковий облік нерезидента на підставі акта перевірки.

Саме тому наказом №330 доповнено обставини припинення адміністративного арешту майна, відповідно до яких припинення адміністративного арешту майна платника податків здійснюється у зв’язку зі взяттям контролюючим органом на податковий облік нерезидента на підставі акта перевірки.

Крім того, уточнено, що для застосування арешту коштів на рахунку платника податків податковий орган подає до суду заяву в порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України.

Цей наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування в «Офіційному віснику» від 13.07.2021 №53.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС

https://t.me/tax_gov_ua